Scanning

Het volgen van zendingen op colloniveau

Voor de automatische verwerking van deelladings- en groupage-opdrachten integreert WinSped® met sterke interfaces ook de on- en off-line-import van barcodegegevens van bijna alle scansystemen. Deze begeleiden de goederen nauw verbonden met alle andere informaties door de transportketen waarbij de actuele status voortdurend getoond wordt. Dit maakt een snelle probleemloze planning mogelijk. In combinatie met een opdrachteninformatiesysteem biedt u uw klanten een “doorzichtig transport” aan.

Al bij de aanmelding op het terrein worden alle binnenkomende voertuigen en hun goederen in WinSped® aangemaakt en via een on-lineverbinding aan de verantwoordelijken in de loods gemeld. Door dit informatieplatform wordt de communicatie voor het complete loodspersoneel duidelijk verbeterd en het laden en lossen optimaal gestuurd.
Het scannen bij de goedereninslag geeft de ritplanning real-time de beschikbaarheid van te transporteren goederen. Op de planning wordt dit met alle belangrijke informatie gelinkt en beschikbaar gesteld voor het plannen van bijvoorbeeld bordero. Het sturen van voorhalingen en groupageophalingen wordt ondersteund.
Zeer eenvoudig kunnen in WinSped® nieuwe opdrachten aangelegd worden op basis van voorgedefinieerde opdrachten. Alle opdrachtgegevens tot en met de overeengekomen vrachtprijs kunnen hierin opgenomen worden, een eenvoudige klik is voldoende om de opdracht definitief aan te leggen. Hierbij wordt de gebruiker constant over de actuele status geïnformeerd. Hierdoor is hij steeds op de hoogte van het aantal al afgeroepen opdrachten en kan hij direct reageren op onvoorziene omstandigheden.

Alles onder controle

Zo bepaald u met WinSped® van de aankomst van de goederen tot track en trace op collo niveau via meerdere overlaadstations en standplaatsen het optimale verloop van het gehele transportproces. U vermindert de administratieve kosten zeer sterk. In elke fase van het transport kunt u uw klant gedetailleerde informatie over de actuele transportstatus geven.