Boordcomputerintegratie

LisTrac

De inzet van boordcomputers verbetert de communicatie tussen de voertuigen en de planning immens en maakt een flexibele inzet mogelijk in het dynamische transportproces.

Onafhankelijkheid biedt voordelen

De intelligente LisTrac-interface verbindt verschillende boordcomputers van bijna alle fabricaten direct met de WinSped®-berichtenserver, een paar uitzonderingen hierop volgen een individuele communicatieweg. Dit maakt u onafhankelijk in de keuze van uw boordcomputer en verzekert de complete systeemintegratie van uw gehele vloot in de digitale transportafwikkeling. Een overzicht van de geïntegreerde fleetmanagementsystemen vindt u hier.

Direct verbonden

Via de standaardinterface LisTrac worden alle actuele meldingen uit de boordcomputer direct aan WinSped® doorgestuurd. Hier worden ze als werkelijke status en tijd direct in de planning gevisualiseerd. Alle belangrijke gegevens en statussen tot aan het resultaat van individuele planningen staan in de planningsmodule centraal ter beschikking
Onvoorziene situaties worden in de berichtentikker direct weergegeven, zodat de planner direct reageren kan.
Omgekeerd krijgt de chauffeur via zijn boordcomputer automatisch zijn nieuwe opdracht direct uit WinSped®.
Alle medewerkers hebben toegang tot de meest actuele informatie en kunnen over informatie beschikken over elke individuele opdracht. Daarbij laat WinSped® in de voor - en naloop van de planning duidelijke voordelen zien:

Automatisch vloeien alle opdrachtgegevens zoals bijvoorbeeld het nummer van het afleverbewijs, gewicht en laadmeters per standaardinterface naar de boekhouding en de kostenrekening.

 Ruim baan voor actief handelen

Met de directe boordcomputerintegratie van WinSped® loopt haar taak van een in de planning actief controlerende tot een passief bewakende. De bespaarde tijd en het centrale overzicht maken een duidelijke efficiëntie verbetering zichtbaar in de volgende taken:  reactie op onvoorziene situaties, verschaffen van retourladingen, inzetplanning en ritoptimalisatie.